Fijne kerstdagen!

by / Friday, 23 December 2016 / Published in Blog

Tom en ik wensen alle lezers gezellige kerstdagen. En om in die sfeer te blijven..

Vol verbazing heb ik vandaag naar de enorme hoeveelheid aan boodschappen die mensen uit de supermarkt haalden. Ik las dat er verwacht word dat er 150 miljoen extra omzet verwacht word deze week. Wat een bedrag!

En wat ik me dan afvraag, zou dat in de dierenwinkels ook te merken zijn?

Ik zal toch niet de enige gek zijn die ook iets voor de dieren doet?

Nee toch?

Tom weet heus niet dat het kerst is, dat realiseer ik me wel. Maar koken en bakken vind ik leuk dus kleine moeite om dan ook iets voor hem te maken. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Dit jaar houd ik het iets simpeler.

Hij begint met een kippen of eenden bouillon, daarna een “surf en turf” en hij sluit af met fruitijs met slagroom.

Klinkt culinair? Valt reuze mee hoor.

Bouillon:

Je kan een karkas of filet gebruiken, deze kook je in ruim water.

Als je filet gebruikt kan je dat er door snipperen en klaar is je voorgerecht.

De “surf en turf”:

Hier gebruik ik de Barf2Go rol voor, gesneden in mooie plakjes.

Daarbij dan wat gedroogde snackjes en een stukje gekookte witvis (of zalm, tonijn, haring…net wat je hond lekker vind en wat je in huis hebt).

Leg dit netjes naast elkaar op een bord…en je hebt een hartstikke leuk hoofdgerecht.

Fruitijs met slagroom:

Ik gebruik mangoblokjes uit de vriezer, deze pureer ik en doe de puree vervolgens in ijsblokvormpjes terug de vriezer in. Ongeveer een half uur voor je het geeft haal je het uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden.

Leg een paar blokjes op een bord, toefje slagroom erbij en smullen maar!

Voor katten kan je dit ook maken, Barf2Go is er ook voor katten, witvis en gedroogde snackjes lusten ze meestal ook. Bouillon zou helemaal geweldig zijn omdat het vaak slechte drinkers zijn dus dat kan al helemaal geen kwaad. Het fruit zal de meeste katten niet zo kunnen boeien…maar de slagroom gaat er vast wel in!

Wees creatief, kijk naar wat je dier lekker vind en ga daarmee aan de slag. Gewoon omdat het kan, omdat het leuk is en omdat het feest is.

Op de foto’s zie je niet Tom maar Chabbar, TinLo’s eigen fotomodel die heel graag wilde laten zien dat het best lekker was!

Fijne dagen en geniet met elkaar van het laatste stukje 2016!

Martine v Ouwerkerk

Reacties

TOP