Maggie Ruitenberg

Maggie_Ruitenberg_Balinees_katEr zijn meer dan 600 miljoen huiskatten wereldwijd en daarmee lijkt de kat de hond zelfs achter zich te laten als meest populaire huisdier. Waar honden door mensen gedomesticeerd zijn, hebben katten vooral zelf besloten dat het best goed toeven was in de nabijheid van mensen. Hun wilde genen zijn ze dan ook veel minder kwijt geraakt dan de hond en dat blijkt ook wel als je kijkt naar de grote aantallen verwilderde huiskatten over de hele wereld, die zich nog steeds uitstekend redden. Dat zelfredzame karakter werkt ook tegen de kat. De kat heeft nog altijd de naam een makkelijk huisdier te zijn, die prima alleen kan zijn en niet al te veel eisen stelt. Toch gaat er voor gedragsadviesbureau K.A.T. geen dag voorbij zonder katteneigenaren die mailen of bellen, omdat ze wanhopig worden van het gedrag van hun kat. Variërend van katten die de stoelen en muren stuk krabben tot katten die zichzelf kaal likken of katten die de eigenaar of andere dieren in huis aanvallen.

Maggie Ruitenberg is oprichter van gedragsadviesbureau K.A.T. en helpt in het dagelijks leven katteneigenaren met al hun vragen over het gedrag van hun kat. Bij probleemgedrag bezoekt ze ook eigenaren en hun katten thuis om een goed beeld te kunnen krijgen van het probleem en de kat in zijn eigen omgeving te observeren.

Naast consulten aan huis is een belangrijk onderdeel van haar werk het geven van voorlichting en onderwijs over kattengedrag. Ze is als docent betrokken bij verschillende opleidingen,zoals Vetined, Edupet, Martin Gaus Academie en VHCN en geeft regelmatig lezingen over kattengedrag op diverse locaties verspreid door het land. Ook heeft ze meegewerkt aan een aantal TV programma’s zoals Krügers Park van Omroep Gelderland, waarin wekelijks een diergedragsprobleem werd opgelost, Jungle Club van Telekids en DierZ bij Rtl4.

Maggie is er van overtuigd dat meer begrip voor de behoeften en het natuurlijke gedrag van katten niet alleen het welzijn van katten verbetert, maar ook zorgt voor een betere verstandhouding tussen katten en hun eigenaar. Als uw kat ongewenst gedrag vertoont of u heeft gewoon een vraag over het gedrag van uw kat, dan helpt zij u graag hiermee.

Maggie Ruitenberg, www.kattengedrag.com

TOP